Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

Print
Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

Afbeelding: AD

Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee was compleet in shock toen ze vorig jaar een foto onder ogen kreeg van een uitgehongerd en doodziek weesje dat in een Bulgaars opvanghuis leefde. Het 7-jarige jongetje was ernstig vermagerd, stervende en had haartjes op zijn lichaampje door een tekort aan voedingsstoffen. De vrouw kon het niet aanzien en adopteerde samen met haar man het op dat moment kansloze ventje. Nu, een jaar later, lijkt de kleine Ryan totaal niet meer op wie hij eerst was.

Een paar jaar geleden adopteerde het stel, dat zelf al twee kerngezonde zoons heeft, ook al het meisje McKenzie. Zij heeft het Down-syndroom en een ernstig hartprobleem. Ook de kleine Ryan is zwaar gehandicapt. Op de Facebookpagina die ze speciaal voor hem in het leven riepen, wordt duidelijk dat het jongetje in eerste instantie niet zelfstandig kon eten en een vergroeide rug heeft. Als hij ouder is, moet hij hoe dan ook worden geopereerd. 

Het gezin Morse maakt zich al jaren sterk voor de opvang van kansloze kinderen. De nieuwe toekomst van McKenzie en Ryan illustreert volgens het echtpaar wat er op dit vlak allemaal mogelijk is. Ze genieten van hun geadopteerde kids die stralend van geluk en met bolle wangen in de camera van hun nieuwe, barmhartige ouders lachen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →