Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

© AD

Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee was compleet in shock toen ze vorig jaar een foto onder ogen kreeg van een uitgehongerd en doodziek weesje dat in een Bulgaars opvanghuis leefde. Het 7-jarige jongetje was ernstig vermagerd, stervende en had haartjes op zijn lichaampje door een tekort aan voedingsstoffen. De vrouw kon het niet aanzien en adopteerde samen met haar man het op dat moment kansloze ventje. Nu, een jaar later, lijkt de kleine Ryan totaal niet meer op wie hij eerst was.

AD

Een paar jaar geleden adopteerde het stel, dat zelf al twee kerngezonde zoons heeft, ook al het meisje McKenzie. Zij heeft het Down-syndroom en een ernstig hartprobleem. Ook de kleine Ryan is zwaar gehandicapt. Op de Facebookpagina die ze speciaal voor hem in het leven riepen, wordt duidelijk dat het jongetje in eerste instantie niet zelfstandig kon eten en een vergroeide rug heeft. Als hij ouder is, moet hij hoe dan ook worden geopereerd. Het gezin Morse maakt zich al jaren sterk voor de opvang van kansloze kinderen. De nieuwe toekomst van McKenzie en Ryan illustreert volgens het echtpaar wat er op dit vlak allemaal mogelijk is. Ze genieten van hun geadopteerde kids die stralend van geluk en met bolle wangen in de camera van hun nieuwe, barmhartige ouders lachen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee