Natasja hangt sjaals op om daklozen warme winter te bezorgen

© AD

Ze duiken op aan lantaarnpalen, bomen en straatmeubilair in Tilburg: sjaals met een boodschap, geschreven op een briefje. Die luidt: 'Ik ben niet kwijtgeraakt. Neem me gerust mee als je het koud hebt, want ik hang hier om je warmte te geven!'

AD

Het initiatief komt van Natasja van Alphen. De Tilburgse las op Facebook dat mensen in Amerika dassen op straat ophangen voor daklozen en minderbedeelden. ,,Mijn eerste reactie: waarom doen we dat niet hier?'' Zonder pretenties ging ze aan de slag. Klein beginnen, gewoon om wat positiefs te doen. ,,Het mooie in de mens naar boven halen.''Zestig sjaalsIn anderhalve week tijd hing Van Alphen ruim zestig sjaals op verschillende plekken in Tilburg. Ze werden allemaal meegenomen. Op Facebook bracht ze haar actie onder de aandacht met de oproep 'Help je medemens de kou door'. Want dáár hoopt ze vooral op, dat anderen in Tilburg of elders in het land het initiatief overnemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee