Trump betaalde 66 miljoen dollar uit eigen zak

Print
Trump betaalde 66 miljoen dollar uit eigen zak

Afbeelding: AFP

Donald Trump heeft in totaal 66 miljoen dollar van zijn eigen vermogen in zijn campagne gestopt. Dat is veel minder dan de 100 miljoen die hij volgens eigen zeggen zou spenderen. Dat blijkt uit de financiële overzichten van zijn campagne, die donderdagavond openbaar zijn gemaakt.

Bedrijven uit het imperium van Trump, zoals zijn privéjet en zijn wolkenkrabber in Manhattan, ontvingen nog 11 miljoen dollar aan betalingen uit de campagnekas.

In totaal haalde de Trump-campagne 339 miljoen dollar op en werd er 322 miljoen dollar uitgegeven. Dat is nog altijd een stuk minder dan de 565 miljoen dollar die volgens de federale kiescommissie door de campagne van Hillary Clinton werd uitgegeven. Volgens een data-analyse van het bedrijf mediaQuant haalde Trump zijn verkiezingsoverwinning vooral binnen op basis van de 5 miljard aan 'gratis' televisie in nieuwsprogramma's die elk woord van de miljonair als nieuws brachten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →