Live: toppolitici vieren 25 jaar Verdrag van Maastricht

Print
Live: toppolitici vieren 25 jaar Verdrag van Maastricht

Afbeelding: iStock

Diverse toppolitici komen vrijdag samen in Maastricht om de 25ste verjaardag van het Verdrag van Maastricht te vieren.

Met dat verdrag kregen we de Euro als gemeenschappelijke munt. Ook werd de basis gelegd voor een verdere Europese samenwerking.

Toppolitici
En dus zijn onder anderen minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van Europese Commissie Jean Claude Juncker, en oud-Europees president Herman vanRompuy in Limburg om het 25-jarige jubileum te vieren.

Mineur
De politici vieren het Europees feestje echter in mineur, aangezien de Europese eenheid wankelt. In verschillende landen krijgen anti-Europese partijen veel steun van de bevolking. De Europese Unie kampt met een aantal grote uitdagingen, zoals de Brexit, de vluchtelingencrisis, en de aanhoudende twijfels over de toekomst van de Euro. Het aangekondigde aftreden van de Italiaanse premier Matteo Renzi eerder deze week verhoogt de spanning voor de Europese top in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →