Gepeste jongen wordt miljonair

Print
Gepeste jongen wordt miljonair

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Amper twaalf is Ricky Pietens als hij in zijn zolderkamer in het Nederlandse Oldekerk de basis legt voor een onlinecomputerspel. Elf jaar later heeft de jongeman een bedrag van zes nullen op zijn bankrekening én een eigen spel: ‘Mafiaway’.

“Ik ging als kind naar de basisschool in Oldekerk”, vertelt Pietens aan de regionale televisiezender RTV Noord. “Ik had blonde krullen en droeg een bril. Mijn klasgenootjes noemden mij schaap of nerd. Nu kan ik erom lachen maar toen had ik het bijzonder zwaar.”

Jarenlang werd de jonge knaap gepest met als gevolg dat hij liever op zijn zolderkamer zat dan buiten te spelen. “Als iedereen naar het plaatselijke zwembad ging, zat ik achter mijn computer. Ik werkte verder aan mijn spel en er kwamen steeds meer opties bij.” Maar het spel, dat later de naam ‘Mafiaway’ zou krijgen, eiste zijn tol. “Na de basisschool ging ik naar de brugklas van het Augustinus in Groningen. De eerste zes maanden was er geen vuiltje aan de lucht. Maar ‘Mafiaway’ bleef groeien en dat zag je aan mijn schoolresultaten.” De cijfers gingen achteruit en uiteindelijk verliet Pietens zonder diploma de middelbare school.

Lees ook: Kersverse miljonair stapt het eerst naar de autodealer

Weinig kosten
“Ik heb me volledig toegelegd op de ontwikkeling van ‘Mafiaway’”, gaat Pietens verder. “Sinds 2012 heb ik ruim 34.000 leden, wat neerkomt op een omzet van 500.000 euro per jaar. De kosten zijn laag want uiteindelijk heb ik enkel een goede computer nodig.” Intussen heeft Pietens een aardig centje bij elkaar gespaard maar de twintiger gaat zorgvuldig om met zijn geld. Hij woont samen met zijn vriendin, moeder, stiefvader en broer in het ouderlijke huis en dat op een bescheiden oppervlakte. “Geld verbrassen zit niet in mijn aard. Ik ga wel eens op vakantie met mijn twee beste vrienden of mijn vriendin maar ik stop mijn winst liever in beleggingen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →