Omstanders reanimeren kind (3) na ongeluk op snelweg

Print
Omstanders reanimeren kind (3) na ongeluk op snelweg

De auto raakte van de weg en sloeg over de kop. Afbeelding: AD/Roland Heitink

Een 3-jarige jongetje uit Heukelum en zijn moeder zijn gisteren gered door omstanders na een ongeluk op de A15 bij Dodewaard. Het kind kon ter plekke gereanimeerd worden door automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren. Het jongetje ligt nog in het ziekenhuis. Zijn 30-jarige moeder kwam met de schrik vrij.

,,Wij zijn die omstanders heel dankbaar", laat woordvoerder Paul Koetsier van de politie weten. De auto van de twee sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop, belandde in de berm en kwam vervolgens in een volle sloot tot stilstand.  

Kat 
Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, waaronder een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter. Een kat, die ook in de auto zat, zag tijdens het bergen van de auto kans te ontsnappen. Erg ver kwam hij niet. Het dier kon gevangen worden en is tijdelijk opgevangen door de dierenambulance.

Nog een ongeluk 
Het ongeluk had een flinke file tot gevolg. In deze file gebeurde nóg een ongeluk. Een 24-jarige man en een even oude vrouw uit Andelst raakten gewond toen ze achterop een vrachtwagen botsten. Beide slachtoffers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →