Misdaadjournalist Kok doodgeschoten bij seksclub

Print
Misdaadjournalist Kok doodgeschoten bij seksclub

Misdaadjournalist Martin Kok. Afbeelding: ANP

Door een schietincident bij seksclub Boccaccio in Laren is misdaadjournalist en ex-crimineel Martin Kok van Vlinderscrime.nl om het leven gekomen.

Kok zat volgens het Parool gisteravond op het moment van de schietpartij in de auto van zijn 80-jarige vader bij seksclub Boccaccio aan de Hector Treublaan in de Noord-Hollandse plaats. De politie kon de auto niet direct linken aan Kok, maar de man in de wagen leek wel op de ex-crimineel en misdaadjournalist. 

De mogelijke dader of daders zijn nog op de vlucht. Het onderzoek naar het incident is gisternacht gestart. Medewerkers en klanten konden pas uren later weg uit het pand. De politie heeft nog niet officieel bekend gemaakt dat het om Martin Kok gaat.

Rustig
AD-verslaggever Koen Voskuil sprak gistermiddag nog met Kok. ,,Ik vroeg hem hoe het ging en, grappend, of er de laatste tijd nog vreemde dingen onder zijn auto zaten. 'Nee, gelukkig niet,' zei hij. 'Het is rustig.'"

Kok was bezig om de mysterieuze 'Paul' uit Colombia naar Nederland te halen. Paul zegt een drugshandelaar te zijn die met Colombiaanse kartels zaken doet. Hij is degene geweest die de opnames heeft gemaakt van de corrupte douanier Gerrit G., die op band vertelt dat drugsverdachte René F. achter twee liquidaties in 2014 zit.   

Beveiligd
Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden bij restaurant Het Kalfje in Amsterdam. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd, aldus zijn advocaat Rutger van Veen die vanochtend nog niet was geïnformeerd over zijn dood.

Martin Kok publiceerde op zijn website Vlinderscrime.nl over strafzaken. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen. De website is vandaag uit de lucht gehaald.

Martin Kok werd diverse keren veroordeeld, onder andere voor een fatale mishandeling. Volkskrant vroeg Kok in Juli: Heeft je zoon geen vader nodig? ,,Jawel. Maar hij moet ook begrijpen: zo is zijn papa. Dit is Martin, die gaat niet achter de geraniums zitten", antwoordde hij.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →