Dieven roven in minder dan 15 seconden volledige Apple-winkel leeg

Print
Een Apple-winkel in de Amerikaanse stad San Francisco werd eind november twee keer het slachtoffer van dieven die brutaal en vooral efficiënt te werk gingen. In enkele seconden konden de indringers verschillende elektronische apparaten buitmaken om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Op 25 november kwamen enkele gemaskerde mannen de Apple-winkel binnengewandeld, om in minder dan 15 seconden de displays leeg te roven. Enkele dagen later, op 29 november, werd de winkel opnieuw lastig gevallen door indringers die in een mum van tijd aan de haal gingen met Apple-producten.

Het is niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat, maar de plunderaars gingen zo snel te werk dat er amper iemand reageerde op de diefstal. De politie tast voorlopig in het duister en publiceerde de beelden van de beveiligingscamera’s om de gewiekste daders op te sporen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →