Terreurverdachte met kalasjnikov opgepakt in Rotterdam

Archieffoto© Marcel van Hoorn

De politie heeft woensdag in een woning in Rotterdam een 30-jarige man aangehouden op verdenking van voorbereiding van een terroristische aanslag . In de woning werd een kalasjnikov gevonden, met twee volle magazijnen.

Redactie

Een terreureenheid is de woning binnen gevallen na een tip van inlichtingendienst AIVD. In de woning vond de politie ook vier dozen met explosief illegaal vuurwerk. Verder is beslag gelegd op een schilderij met een afbeelding van een IS-vlag, op mobiele telefoons en op een bedrag van 1600 euro. In de woning werd een AK47 aangetroffen - Foto: Politie Eenheid RotterdamDe rechter commissaris heeft vrijdag bepaald dat de man minstens twee weken vast blijft zitten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal