Toneel

Print
Toneel

Afbeelding: Archief Media Groep Limburg

Op de achterkant van deze foto staat de tekst 'Tante Truus' en verder enkel een datum. Het is een foto van een toneelvereniging die in 1974 werd opgericht.

Hoe heet dit gezelschap, en wie weet de namen van de acteurs op deze kiek uit november 1976?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Wat een leuke herinnering.
Dit is het gezelschap Het Nieuwe Masker uit Beek.
Van links naar rechts: Frans Augustus, Gertie Schoffeleers, Leon Pijpers, Sef Nijsten de regisseur, Wiel Heinen, Mia Smeets. Ton ..., Pierre Smeets en Marianne Coumans.
De rest van het gezelschap staat er niet op. Dit is de cast van het stuk dat op dat moment gespeeld werd. Helaas weet ik de naam van het dialectstuk niet meer..
Met vriendelijke groet,
Marlies Schmitz-Roberts
Nattenhoven

Op de foto van de rubriek ‘Kiek van toen’ in De Limburger d.d. 10 december 2016 is de vierde persoon van links mijn vader Sjef Nijsten. Hij was regisseur en medeoprichter van Het Nieuwe Masker te Beek (1974).
Verder meen ik te herkennen Frans Augustus (eerste van links), Pierre Smeets (tweede van rechts en medeoprichter) en mogelijk Wiel Heijnen (zittend op de tafel).
Veel succes en hartelijke groeten.
Paul Nijsten
Spaubeek.

Speelgroep 'Het Nieuwe Masker' Beek.
Die gooi tant Truus.
Vlnr. Frans Augustus, Gertie Schoffeleers, Leon Pijpers z.g.  Sef Nijsten z.g. Wiel Heijnen, Mia Smeets z.g., Ton Hendriks z.g., Pierre Smeets z.g. dubbelrol, Marianne Coumans.
Ik hoop dat mijn geheugen me niet in de steek heeft gelaten en alles klopt.
Groeten Jan Pijls,
al meer dan 42 jaar lid en 81.

De foto is van Toneelvereniging Het Nieuwe Masker van Beek. Tante Truus is Pierre Smeets, de vroegere vorst van ,,Vastelaovesvereniging de Baeker Pottentaote’’. Hij is helaas overleden.
De overige personen zijn mij van gezicht wel bekend, maar ik ken toch niet alle namen.
Voor meer info kunt U terecht bij Het Nieuwe Masker zelf.
Groet,
Jean Romans
Elsloo

De afgebeelde foto in De Limburger van zaterdag 10 december 2016 in de rubriek ’kiek van toen’ is van de cast van de klucht ’Tant Truus’ die inderdaad gespeeld werd door Speelgroep ’Het Nieuwe Masker’ uit Beek in 1976.
Vlnr. zien we op de foto: Frans Augustus, Gertie Schoffeleers, Leon Pijpers, Sjef Nijsten(regisseur), Wiel Heijnen, Mia Smeets, Ton Hendriks, Pierre Smeets en Marianne Coumans.
Vriendelijke groet,
Wiel Heijnen
Beek

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →