Dader probeert meisje te ontvoeren op terugweg van school

Print
Dader probeert meisje te ontvoeren op terugweg van school

Colfontaine in de provincie Henegouwen. Afbeelding: Google street view

Een meisje van elf jaar is woensdag in Colfontaine (B) bij het verlaten van school het slachtoffer geworden van een ontvoeringspoging. De procureur van Bergen bevestigde vrijdag het bericht in La Dernière Heure. Er is een onderzoek geopend om de dader te identificeren.

Het 11-jarige meisje keerde samen met haar 14-jarige zus naar huis toen aan de uitgang van de school in Colfontaine een persoon haar probeerde te onderscheppen. Het meisje wist te ontsnappen aan haar aanvaller.

Christian Henry, de procureur van Bergen, geeft aan dat de persoon zich verplaatste in een rode wagen. De dader kon nog niet worden geïdentificeerd.

Op 15 november was een 10-jarig meisje ook het slachtoffer van een ontvoeringspoging. De dader reed toen in een bestelwagen. Het meisje was op de terugweg van de Amerikaanse school van SHAPE in Bergen. Het kind wist eveneens aan haar aanvaller te ontsnappen.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →