Geen drugs in huis: vader doodt zeven maanden oude peuter

Print

Afbeelding: Het Nieuwsblad/METRO.CO.UK

De 20-jarige Kane Kennedy is schuldig bevonden aan de dood van zijn zeven maand oude zoon Oskar. De man, die zei dat hij op het moment van de feiten slechtgeluimd was, kneep eerst in de teelballen van Oskar om hem daarna van het leven te beroven.

De gebeurtenissen deden zich voor in de herfst van 2015 in Groot-Brittannië. De jonge vader, die verslaafd was aan cannabis, was bijzonder agressief omdat hij geen drugs kon vinden. In een vlaag van woede richtte hij zich tot de kleine Oskar en greep hem hard bij de teelballen. Het kind schreeuwde het uit van de pijn waarop Kennedy zijn vingers in de keel van Oskar duwde en zijn andere hand op zijn mond legde. Na enkele minuten bezweek de peuter en overleed hij ter plaatse.

Toen de hulpdiensten aankwamen, troffen ze het levenloze lichaam van de peuter aan samen met een verwarde Kennedy. Het medisch onderzoek in de Royal Lancaster Infirmary toonde aan dat de teelballen van Oskar gekneusd waren en hij had maar liefst dertien letsels had opgelopen in het aangezicht en nek.

Verliefd
Aanvankelijk probeerde Kennedy de schuld in de schoenen te schuiven van zijn vriendin en moeder van Oskar, Tia Jobey, maar die verklaring volgde de rechter niet. “Mijn cliënte was smoorverliefd op Kane”, zegt haar advocaat Stuart Denney. “Maar twee maanden voor de dood van Oskar liepen de ruzies steeds hoger op. Zijn drugsverslaving was vaak de aanleiding. Mijn cliënte kon hem verlaten, maar dat deed ze niet omdat ze bang was om alleen te zijn.”

Uiteindelijk werd Jobey veroordeeld tot 30 maanden opsluiting in een gesloten instelling omdat ze haar kind blootgesteld had aan geweld.

De strafmaat van Kennedy wordt bepaald 15 december.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →