Limburger spil in bende mensensmokkelaars

Print
Limburger spil in bende mensensmokkelaars

Afbeelding: ANP

Een inwoner van Geleen is één van de hoofdverdachten in een bende die zo'n 500 Somaliërs naar Nederland en andere Europese landen zou hebben gesmokkeld. Dat meldt Europol.

Hij werd op grond van een Europees aanhoudingsbevel gearresteerd. Andere verdachten komen uit de Franse steden Parijs, Modane en Straatsburg.

De bende is tijdens een gezamenlijke actie in diverse landen op 6 en 7 december uitgeschakeld, schrijft Europese politie-eenheid Europol in een vrijdag uitgegeven persverklaring. Eerder dit jaar werden al verdachten in Italië aangehouden.

Vijfhonderd Somaliërs 
De bende wordt ervan verdacht de vijfhonderd Somaliërs per auto, bus en trein naar onder meer Nederland, België, Frankrijk en Duitsland te hebben gesmokkeld. Anderen reisden met vervalste reisdocumenten per vliegtuig vanuit Afrika via Aziatische landen naar Europa.

De politie Limburg en de Landelijke Eenheid van de nationale politie zeggen vooralsnog geen nadere mededelingen te kunnen doen over de aanhouding in Geleen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →