Trouwe hond neemt afscheid van stervend baasje

Print
Trouwe hond neemt afscheid van stervend baasje

Afbeelding: HBVL

Een emotionele video van Ryan Jessen en zijn hond Mollie gaat viraal op het internet. De 33-jarige man dacht dat hij een migraineaanval had, maar dat bleek later een hersenbloeding te zijn. Ryan zou niet meer lang te leven hebben en al zijn geliefden kwamen samen in het ziekenhuis om afscheid te nemen.

Toen zijn familie en vrienden in het ziekenhuis aankwamen, beseften ze dat één iemand niet mocht ontbreken: zijn trouwe viervoeter Mollie. Dat is een probleem, want honden mogen voor hygiënische redenen niet binnen in ziekenhuizen. Voor deze keer liet het ziekenhuis het toch toe.

“Dat betekende zo veel voor ons dat het ziekenhuis ons die kans gaf. Mijn broer hield zo immens veel van Mollie.” Uit dankbaarheid voor het ziekenhuis deelde ze het hartverscheurende moment op Facebook. Ondertussen is de video al meer dan een miljoen keer bekeken.

Overleden
Ryan is intussen overleden. Zijn organen werden gedoneerd en zijn hart behoort nu toe aan een 17-jarige jongen. “Het is droevig om mijn broer te moeten verliezen, maar we weten dat zijn hart zoveel vreugde zal brengen aan die andere jongen en zijn familie”, reageert Michelle in haar Facebookpost. “Ik wou dat Ryan kon weten wat een verschil zijn hart zal maken voor hem.”

Mollie blijft nu bij andere familieleden. “We houden haar! Ze is deel van onze familie”, zegt Michelle. “We kunnen het niet over ons hart krijgen om een nieuw baasje voor haar te zoeken.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →