Peter R. de Vries: Marc de Bonte werd niet vermoord

Print
Peter R. de Vries: Marc de Bonte werd niet vermoord

Afbeelding: AD

De Belgische kickbokser Marc de Bonte heeft zelfmoord gepleegd of is door een ongeval om het leven gekomen. Dat heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries vrijdagavond tegen Omroep Brabant gezegd. De kickbokser werd volgens hem niet vermoord.

Eerder deze week verklaarde de politie dat de doodsoorzaak van de Bonte nog onbekend was. Maar De Vries zegt er zeker van te zijn dat het niet om een misdrijf gaat, omdat zijn lichaam is vrijgegeven en gecremeerd.  

Sporen van een misdrijf zijn volgens de journalist makkelijk op te sporen, denk maar aan een schotwond of verwondingen aan het hoofd. ,,Aangezien de poltie het lichaam aan de familie heeft overgedragen, is dat een aanwijzing dat de dood van de Bonte niet aan een misdrijf gelinkt is", aldus de Vries tegen Omroep Brabant.  

Doodsoorzaak nog onbekend
Hoe de kickbokser dan wel om het leven is gekomen, wil de politie nog niet kwijt. ,,De agenten wachten op de uitslag van het toxicologisch onderzoek. Was er alcohol of drugs in het spel, dat weten ze pas als die resultaten binnen zijn", aldus de journalist. 

De 26-jarige Marc de Bonte uit Kasterlee was drie weken vermist voor zijn lichaam werd teruggevonden. Zaterdag 5 november rond middernacht was hij van Turnhout op weg naar zijn Nederlandse vriendin in Best, maar daar kwam hij nooit aan. Op 6 november werd zijn voertuig teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Oirschot. Op 24 november werd het lichaam na een melding van een schipper uit het kanaal gehaald.