Limburg laat zich niet in de kaart kijken

Print
Limburg laat zich niet in de kaart kijken

Afbeelding: ANP

Limburg is natuurlijk ook geïnteresseerd in Tesla, maar gedeputeerde Twan Beurskens is realistisch genoeg om te weten dat de kansen gering zijn. De provincie praat met meer kandidaten om auto’s bij VDL Nedcar te bouwen.

Zijn acquisitieagenda krijgen we niet te zien, maakt gedeputeerde Twan Beurskens (Economie, VVD) op voorhand duidelijk. Maar dat daar interessante zaken op staan, dat moge duidelijk zijn, lacht hij. Uiteraard ook Tesla, erkent hij. Limburg is zéér geïnteresseerd, moeten we weten.

Wat heet. Limburg heeft altijd een voorstel klaarliggen als investeerders zich melden, vertelt Beurskens. Het gaat om een compleet bidbook, dat is afgestemd met het ministerie van Economische Zaken. Wat daar instaat, geeft Beurskens evenwel niet prijs. Dat is slecht voor zijn onderhandelingspositie. Één ding mogen we wel weten. Als Tesla komt, dan landt het in de Westelijke Mijnstreek. Daar heeft de provincie al veel grond aangekocht voor automotive- doeleinden, lees: VDL Nedcar of toeleveranciers.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →