Tiener scoort met racevideo op Facebook Live. Enkele minuten later is iedereen in de auto dood

Print
Tiener scoort met racevideo op Facebook Live. Enkele minuten later is iedereen in de auto dood

Afbeelding: AD

De achttienjarige Brooke Miranda Hughes zat aan het stuur, maar wilde even live op Facebook vertellen wat zij ging doen. Samen met haar vriendin Chaniya Morrison-Tooney (19) was dat het laatste wat ze zouden doen.

De meisjes waren traag aan het rijden op het rechtse rijvak van een snelweg in Pennsylvania. Ze hadden immers net een reserveband op hun wagen moeten laten leggen. Volgens sommige media zou de band zelfs plat geweest zijn, maar dat is niet bevestigd.

“Ga je nu live?” hoor je Chaniya nog zeggen. Dat was het geval, want Brooke had net de Facebook Live app opgestart, waarmee je rechtstreeks uitzendt op de sociale netwerksite. Enkele seconden later, nog voor Brooke antwoord kan geven, hoor je een gigantische knal, piepende banden en een flitsend licht. Het filmpje gaat nog zeven minuten verder, maar enkel met een akelig zwart beeld en stilte.

In dat korte moment van onoplettendheid was er een vrachtwagen op hun auto ingereden. Brooke en Chaniya stierven ter plekke, de andere bestuurder was niet gewond. Het filmpje was al 7.000 keer beken, voordat het van Facebook verwijderd werd. De politie gaat het nu gebruiken voor hun onderzoek.