Dode en gewonde door omvallen verkeersportaal op A9

Print
Dode en gewonde door omvallen verkeersportaal op A9

Afbeelding: ANP

De snelweg A9 (Amstelveen - Diemen) is dicht nadat bij Weesp een portaal op de weg is gevallen. Daarbij waren aanvankelijk twee gewonden gevallen, later bleek één van de personen te zijn overleden. Het gevaarte, waarop bewegwijzeringsborden en matrixborden zijn bevestigd, is uit een kraan gevallen, meldt Rijkswaterstaat.

Het is op een auto terechtgekomen. De hulpdiensten zijn ter plekke. De snelweg is in beide richtingen dicht. Een richting was al dicht vanwege wegwerkzaamheden. 

Wie er in de file staat, wordt verzocht in de auto te blijven om de hulpdiensten vrij baan te geven. De politie kan alleen zeggen dat er een ongeluk is gebeurd waarbij meerdere gewonden zijn gevallen. 

Rijkswaterstaat verwacht dat de weg tot aan 22.00 uur zaterdagavond dicht blijft. Het verkeer wordt omgeleid via de A2, A12 en A27.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →