'Hij schoot haar eerst neer met kruisboog, daarna haalde hij uit met mes'

© Het Nieuwsblad

Bouwvakker Yves W. (42) is nog steeds niet opgepakt. De man uit Tongeren sneed gisteren zijn schoonmoeder de keel door, nadat hij haar eerst had neergeschoten met een kruisboog, zo verklaarde het slachtoffer voor ze werd afgevoerd. Het drama speelde zich af voor de ogen van zijn zoontje, bij wie de schoonmoeder aan het babysitten was. De vrouw overleefde de aanval.

Het Nieuwsblad

Sinds twee weken mocht Yves W. het echtelijk huis niet meer binnen. Hij en zijn echtgenote Sandy hadden maar net hun intrek genomen in een huis in een nieuwe wijk in het Belgische Piringen. Maar het ging al langer slecht tussen de twee. “Het was elke dag ruzie en ze zouden scheiden”, weten kennissen. “Yves was ingetrokken bij zijn zus, maar hij kon de breuk niet verkroppen”.

Vrijdagavond ging hij gewapend met een mes en kruisboog naar zijn oude huis en verschool zich er. Op dat moment was niemand was. Speurders vermoeden dat hij eigenlijk zijn echtgenote en mogelijk ook zijn zoontje (11) wou ombrengen.

Toen de schoonmoeder, die avond als babysit, met de jongen thuiskwam, sprong hij plots tevoorschijn. Tot zijn eigen verwondering stond hij niet voor zijn vrouw maar voor haar moeder. De vrouw kreeg eerst klappen waarna Yves W. een kruisboog trok en haar aan de arm trof met een pijl.

Zoontje ontsnaptDaarna nam hij nog een mes en stak zijn schoonmoeder verschillende keren, ook in de keel. De feiten speelden zich allemaal af voor de ogen van het zoontje. Wellicht wou Yves W. ook zijn zoon te lijf gaan, zo vermoeden speurders. Maar de jongen kon ontsnappen langs het schuifraam en raakte veilig tot bij de buren, waar de hulpdiensten verwittigd werden.

Yves W. vluchtte daarop weg en is sindsdien spoorloos. Het slachtoffer werd in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd. De vrouw zweefde een tijdlang tussen leven en dood maar onderging een operatie die levensreddend bleek. Het levensgevaar zou geweken zijn.

Winkelbediende Sandy, de echtgenote van Yves W., krijgt politiebewaking omdat de politie vreest dat hij terug zal komen om zijn échte plannen uit te voeren. Bij de zus van de verdachte, waar Yves W. al een tijdje woonde, voerde de politie een huiszoeking uit, maar de man werd er niet aangetroffen. Hij blijft spoorloos en is wellicht nog steeds gewapend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee