Man aangehouden na fataal ongeval met portaal op A9

© ANP

Na het dodelijke ongeluk gistermiddag op de A9 bij Amsterdam is iemand aangehouden. De man bestuurde een van de twee werkvoertuigen die bij het ongeval waren betrokken.

AD

Inmiddels is wel duidelijk dat het hele verkeersportaal met alle matrixborden eraan naar beneden is gekomen.De aanhouding betekent niet per se dat de man al concreet ergens van wordt verdacht, maar het is bij ongevallen niet ongebruikelijk. De politie heeft tot zondagochtend op de snelweg zelf onderzoek gedaan, met de arbeidsinspectie. Ter plekke is de politie klaar maar de snelweg is rond 10.30 uur nog steeds gesloten. Rijkswaterstaat voert nog enkele controles uit.Twee werkvoertuigenVoorlopig is duidelijk dat er twee werkvoertuigen op de snelweg bezig waren met werkzaamheden. Het portaal kwam op een van deze werkvoertuigen terecht en op een passerende personenauto met daarin een vrouw uit Weesp die om het leven kwam. De bestuurder van een van de werkvoertuigen, een 63-jarige man uit Zutphen, raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee