Wielerwereld in rouw: fietstalent (20) verongelukt na val

© Het Nieuwsblad

Etienne Fabre, het 20-jarige Franse wielertalent, is zaterdagavond overleden na een val in de Franse Voor-Alpen. Fabre nam er samen met vier vrienden deel aan een bergwandeling. V

Het Nieuwsblad

De elfjarige Etienne ontdekte het wielrennen bij Vélo Club Rodez. Al snel bleek echter dat de jongen alles in zich had om het ver te schoppen: kenners voorspelden hem een grote toekomst. In 2015 maakte hij de overstap naar de Chambery Cyclisme Formation en nu stond hij op het punt om een stage te doen bij het Franse professionele team AG2R La Mondiale. Daarnaast studeerde Etienne ook nog in Lyon om ingenieur te worden.

Zaterdagavond kwam het 20-jarige talent echter om het leven na een val in de bergen. Fabre en een vriend gleden uit tijdens een wandeling in het Baugesmassief in de Franse Voor-Alpen, zo meldt zijn voormalige ploeg Vélo Club Rodez, die eerder dit jaar ook al het veertienjarig wielrennertje Louis Carles zag sterven.Fabre was op slag dood, zijn vriend verkeert in kritieke toestand.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee