27-jarige Brit opgepakt voor moord op Martin Kok

© ANP

De politie heeft een 27-jarige Brit opgepakt in verband met de moord op ex-crimineel en misdaadverslaggever Martin Kok. De man was bij Kok toen die vrijdag werd doodgeschoten op de parkeerplaats van seksclub Boccaccio in Laren.

AD

Wat de exacte rol van de man is geweest is nog niet duidelijk. Hij wordt op dit moment verhoord door de politie. De politie zag de Brit als belangrijkste getuige. Of de man zichzelf bij de politie heeft gemeld, is niet duidelijk.Kok (51) zat in de auto van zijn tachtigjarige vader toen hij werd doodgeschoten op de parkeerplaats van de seksclub. Hij maakte de laatste jaren veel vijanden met de berichten die hij op zijn site Vlinderscrime.nl zette. Zo publiceerde hij veel over strafzaken. Eerder dit jaar zette hij er passages op uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen.De website blijft vermoedelijk bestaan. Achter de schermen wordt er gewerkt aan een doorstart ,,op een wijze waar zijn zoontje er het meeste profijt aan heeft'', staat op de site.AanslagenKok was al eerder doelwit van aanslagen. In juli werd een bom onder zijn auto gevonden bij restaurant Het Kalfje in Amsterdam. Een jaar geleden werd zijn huis beschoten. Hij werd door de politie beveiligd, aldus zijn advocaat Rutger van Veen.De Amsterdamse Kok werd diverse keren veroordeeld, onder meer voor een fatale mishandeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee