Giftige spinnen op marinekazerne

© Fotolia

Op de marinekazerne Willemsoord in Den Helder zijn onlangs tientallen giftige roodrugspinnen gevonden. De dieren zaten in een container met torpedo-onderdelen die uit Australië was ingevoerd.

ANP

De onderdelen hadden vier jaar lang opgeslagen gelegen in Australië. In die tussentijd waren de spinnen er in gekropen, zo stelt het kenniscentrum voor insecten EIS maandag op de site Nature Today. ,,Eén van de vrouwtjes bleek in het web een eicocon te hebben gemaakt. In en bij de cocon liepen al tientallen net uitgekomen jonge spinnen, het eerste geval van uitgekomen eitjes van dit soort in ons land.''

De spinnen zijn uit de container gehaald en gedood. Ze zijn opgenomen in de collectie van museum Naturalis in Leiden. Mensen kunnen ernstig ziek worden van een beet van deze spinnen, maar volgens EIS verdwijnen bij gezonde mensen de klachten na een aantal dagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee