Chauffeur PostNL ontslagen na opmerking op Facebook

© ANP

Een chauffeur van PostNL heeft op sociale media voor flink wat ophef gezorgd. Op Facebook zei hij het jammer te vinden dat er niet meer mensen om waren gekomen bij de aanslagen in Istanboel afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen 44 mensen om het leven en raakten 115 mensen gewond. PostNL heeft inmiddels laten weten de man te ontslaan.

Eveline Meijer

Onder een facebookbericht van Metro over de aanslagen schreef de man zaterdag: ,,Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn. Maar ja, die 29 komen gelukkig niet hier heen, top.'' De opmerking kon rekenen op flink wat kritiek op sociale media. Zo zegt Twitter-gebruiker Canan Uyar: ,,Hier word ik niet goed van.'' Gebruiker Emel voegt toe: ,,Zielig dit. Er zijn mensen dood gegaan en jij bent blij omdat ze niet in jouw land komen. Belachelijk.''En ook op de facebookpagina van de man zelf is het niet rustig. Veel berichten krijgen felle reacties met verwijzingen naar deze uitspraak, maar ook naar eerdere opmerkingen die hij gemaakt zou hebben. Daarnaast worden er spotprenten en bedreigingen geplaatst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

PostNLPostNL meldde op Twitter nadrukkelijk afstand te doen van ,,de ongepaste online uitingen van de chauffeur die voor ons rijdt''. In hetzelfde bericht beloofde het bedrijf de gevolgen van het facebookbericht te bekijken, maar een paar uur later zei PostNL de man te ontslaan. ,,Besluit is dat de chauffeur vanwege de onacceptabele uitspraken niet binnen ons bedrijf past. We nemen per direct afscheid van hem.''Woordvoerder Jelleke van Rantwijk laat weten dat PostNL richtlijnen heeft voor haar medewerkers. ,,Deze geven aan dat je als medewerker van PostNL of als je voor PostNL werkt respect moet tonen voor andere culturen, religies en waarden. En dat je geen lasterlijk, grof, obsceen of bedreigend materiaal mag plaatsen.''De chauffeur in kwestie was niet bereikbaar voor commentaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee