Arrestatieteam pakt Limburgers op na schietpartij Rotterdam

© ANP

Twee mannen uit Berg en Terblijt zijn afgelopen weekend door een arrestatieteam opgepakt.

De mannen, 22 en 25 jaar oud, worden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Rotterdam. In hetzelfde onderzoek werd ook een 23-jarige man uit die stad opgepakt.

SchietpartijAfgelopen vrijdag kreeg de politie in alle vroegte een melding van een schietpartij in de Rotterdamse Tarwewijk. Agenten die poolshoogte gingen nemen, zagen ter plekke enkele kogelinslagen. Niet veel later meldde zich op het politiebureau een man die verklaarde bedreigd te zijn met een vuurwapen.

Kogel in zijn lijfHet slachtoffer, een 25-jarige Rotterdammer, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen constateerden dat hij geraakt was en er zich een kogel in zijn bovenlichaam bevond.

20 rechercheursEen team van 20 rechercheurs werd op de zaak gezet, wat dit weekend al resulteerde in de aanhouding van de drie verdachten. Bij de arrestaties werd ook een vuurwapengevonden.

VerbandDe afgelopen tijd werd er vaker geschoten in Rotterdam Zuid. De politie denkt dat de verschillende schietincidenten met elkaar in verband staan. "Het kan niet zo zijn dat deze incidenten het Rotterdamse straatbeeld op Zuid gaan bepalen. We gaan achterhalen wie erachter zitten", reageert Frank Paauw, korpschef van de politie in de havenstad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee