Herstart Belgische kernreactor Tihange weer uitgesteld

© ANP

De herstart van de Belgische kernreactor Tihange 1 is opnieuw uitgesteld, omdat herstelwerkzaamheden nog niet zijn afgerond. De nieuwe datum is 15 februari, maakte exploitant Engie Electrabel maandag bekend.

ANP

De reactor ligt sinds begin september stil nadat bij werkzaamheden in een niet-nucleair deel van het complex een gebouw was beschadigd. De herstart was eerder voorzien op 31 december.Zeven reactorenDe twee kerncentrales in België, Tihange en Doel, beide niet ver van de Nederlandse grens, tellen in totaal zeven reactoren. Daarvan zijn er nu zes in bedrijf.Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) vroeg de Belgische regering vorige week te overwegen de centrales tijdelijk te sluiten. Zij is erg bezorgd over een onderzoek waaruit zou blijken dat de kans op een kernsmelting bij brand in Tihange erg groot zou zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee