Doodrijder Merel (21) krijgt 5 jaar cel en levenslang rijverbod

© BELGA

Muhammad Aytekin uit Schaarbeek, de man die vorig jaar Merel De Prins (12) doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde, is door de politierechtbank in Vilvoorde veroordeeld tot vijf jaar cel. Dat is meer dan wat het openbaar ministerie eiste. Hij krijgt ook een levenslang rijverbod en een geldboete van ongeveer 6.000 euro.

Het Nieuwsblad

Daarmee gaf de rechter de chauffeur een zwaardere straf dan het openbaar ministerie had geëist. Dat vroeg 3 jaar cel, een geldboete en een rijverbod van 17 jaar en 6 maanden. Alleen de boete is lager: 6.000 euro in plaats van ruim 12.000 euro.

Het ongeval gebeurde op 28 oktober 2015 kort na de middag op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat in Vilvoorde.

De 12-jarige Merel De Prins was die middag met de fiets onderweg was naar huis toen ze op het fietspad aangereden werd door een BMW die er na de aanrijding onmiddellijk vandoor ging. Het meisje werd nog naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later diezelfde avond aan haar verwondingen.

De bestuurder, de 21-jarige Muhammed Aytekin, kon snel geïdentificeerd worden op basis van camerabeelden. Maar de man was onvindbaar. De politie lanceerde daarop een opsporingsbericht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee