Twintig jaar cel in zaak rond chaletmoord

Janet S. en haar advocaat in de rechtbank.

Janet S. en haar advocaat in de rechtbank.© ANP

De 31-jarige Janet S. heeft 20 jaar cel gekregen voor doodslag en brandstichting bij een chalet in Ermelo. De rechter oordeelde dat zij met een bijl en mes zakenman Ton Kuijf om het leven heeft gebracht, maar vond niet dat er sprake was van moord.

AD

Een brandweerman sleepte op 14 maart 2014 het levenloze lichaam van Kuijf uit een brandende chalet in Ermelo. De zakenman was overleden na tientallen messteken, die vermoedelijk de avond ervoor waren toegebracht.Het lichaam was in plastic gewikkeld en polsen en benen waren met tape en kabelbinders vastgebonden. Waarom S. de brute moord pleegde, is niet duidelijk.'Gek als een deur'Het Openbaar Ministerie had 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Janet S., die eind 2003 ook al eens een man in Den Haag had doodgestoken. De officier van justitie noemde haar een ,,een vrouw met twee gezichten". Getuigen gebruikten duidelijkere bewoordingen. ,,Ze is zo gek als een deur", zeiden zij.MedeverdachtenTwee andere verdachten, Youri B. en Joyce N. kregen twee en anderhalf jaar cel opgelegd vanwege betrokkenheid bij de moord. Tegen B. was vier jaar geëist, onder meer voor het wegmaken van het lijk, de moordwapens en brandstichting.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee