Verkeersslachtoffer ligt een dag levend in koelcel mortuarium

© Het Nieuwsblad/Stockfoto

Na een aanrijding in het Zuid-Afrikaanse Kwamashu werd Msizi Mkhize (28) op de plaats van het ongeval doodverklaard. In afwachting van de officiële identificatie werd hij overgebracht naar het mortuarium. Maar toen de familie een dag later aankwam, bleek de man nog te leven.

METRO.CO.UK, THE TIMES

Het lichaam van de 28-jarige man werd opgeslagen in een koelcel van het mortuarium. Maar toen zijn familie de volgende dag aankwam voor de identificatie, kon het personeel nog een hartslag waarnemen.

Msizi Mkhize werd meteen overgebracht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar de artsen vijf uur lang probeerden om hem te reanimeren. Maar alle hulp kwam te laat.

De familie reageert geschokt op de gebeurtenissen. “De hele nacht en ochtend in een koelcel liggen... Dat is gewoon fout”, zei vader Peter Mkhize aan The Times. “Ik kan amper omschrijven hoe ik me voel bij alles wat er met mijn kind gebeurd is.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee