Verstappen is de coureur met de meeste inhaalacties in de Formule 1

© ANP

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft onderstreept dat Max Verstappen de meeste inhaalacties van dit jaar op zijn naam heeft staan. De Limburger haalde 78 keer een rivaal in. In totaal registreerde het Italiaanse bedrijf 866 inhaalmanoeuvres, een gemiddelde van 41,2 per Grand Prix.

Sebastian Vettel ging de boeken in als minst gepasseerde coureur van 2016. Hij werd in het hele seizoen slechts één keer ingehaald. Dat was door Verstappen in Brazilië. In die regenrace maakte de Nederlander indruk met een reeks van inhaalacties die de rijder van Red Bull naar de derde plaats voerde.

Fernando Alonso gaat de boeken in als de coureur die de meeste plaatsen pakte in de eerste ronde. De coureur van McLaren steeg in totaal 41 posities na de start

Verstappen kreeg na afloop van het seizoen voor het derde jaar op rij de prijs van de internationale autosportbond FIA voor de mooiste inhaalactie. Dat was voor de wijze waarop hij wereldkampioen Nico Rosberg (Mercedes) in de stromende regen buitenom passeerde in Brazilië.

Een graphic van Pirelli over het seizoen 2016. - Foto: Pirelli

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee