Elf nieuwe arrestaties vanwege terreuraanslag Nice

© Reuters

De Franse politie heeft elf mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de terreuraanslag met een vrachtwagen in Nice. Daarbij kwamen op 14 juli, de Franse nationale feestdag, zeker 86 mensen om en vielen ruim 400 gewonden. De verdachten zouden logistieke ondersteuning hebben verleend aan de dader, de Tunesiër Mohammed Bouhlel.

AD

Tien mensen werden vandaag opgepakt in Nice, één werd vrijdag al gearresteerd in Nantes. Volgens de Franse justitie hebben een paar van hen een Albanese achtergrond.,,Deze mensen hadden waarschijnlijk geen weet van de aanslag zelf'', aldus een bron dichtbij het onderzoek aan het Franse persbureau AFP. ,,Maar ze worden in verband gebracht met mannen die eerder in juli werden gearresteerd vanwege het aanvoeren van wapens voor de pleger van de aanslag. En de persoon die in Nantes is opgepakt, woonde eerder in Nice.''Daags na de aanslag werden al zeker acht mensen aangehouden die werden verdacht van betrokkenheid. Van tenminste twee van hen, Artan H. et Enkelejda Z., is volgens de Franse krant Nice Matin bekend dat ze sindsdien in voorlopige hechtenis zitten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee