23 dode honden in vriezer puppyhandelaar Friesland

© AD

De politie heeft vanmorgen een twintigjarige man uit Drachten aangehouden vanwege puppyhandel. In zijn vriezer werden 23 dode honden en vier dode konijnen gevonden. De man bood vanuit een loods in Holwerd (noord-Friesland) veelal zieke puppy's aan, en leverde daarbij valse eigendomspapieren.

AD

In de loods aan de Grândyk trof de politie ook nog negen levende pups en zestien volwassen honden aan. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres.De man verkocht de puppy's via Marktplaats. De kopers kwamen er pas na de aanschaf achter dat de papieren vals waren. Daarnaast stierven meerdere van de gekochte pups in korte tijd aan de ziekte Parvo. De pups waren niet ingeënt. Ook bleek dat een groot deel van de hondjes uit Oost-Europa kwam. De politie heeft tien aangiften van illegale puppyhandel tegen de man. Via het landelijke meldpunt 144 Red een dier zijn meerdere meldingen binnengekomen over de verdachte fokker. 500 euroVerkopers verdienen veel geld met de pups (gemiddeld zo'n 400 a 500 euro per pup). De kleine hondjes worden zonder de moederhond naar Nederland gebracht, waar een fokker vervolgens doet alsof de pup uit zijn nestje komt en het paspoort manipuleert (door middel van valse stempels en papieren). De moederhonden worden ingezet om zoveel mogelijk puppy's te krijgen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee