VIDEO Man stampt vrouw van de trap in Berlijn: één verdachte opgepakt

© AD

Vier dagen nadat de Berlijnse politie schokkende beelden van zinloos geweld in metrostation Hermann heeft vrijgegeven, is er een verdachte opgepakt. Dat heeft de Duitse krant Berliner Zeitung gemeld.

AD

Martin Steltner, woordvoerder van het OM in Berlijn, bevestigde dat één van de daders is geïdentificeerd en momenteel wordt ondervraagd. De brute aanval vond plaats op 27 oktober in Berlijn en wekte heel veel afschuw op in Duitsland. De daad kreeg het afgelopen weekend de nodige aandacht nadat de Duitse krant Bild uitpakte met de beelden van de bewakingscamera.De video toont hoe de vrouw kort na middernacht de trap afloopt in het metrostation in de Hermanstrasse. Vier jonge mannen duiken op. Een kerel met sigaret en bierfles in de handen, loopt achter haar aan. Hij versnelt en haalt plots uit naar het nietsvermoedende slachtoffer.Ze stort naar beneden en landt op haar gezicht en bovenlichaam. De dader kijkt nog rustig naar hoe de vrouw een pijnlijke val maakt en wandelt dan ontspannen naar een andere uitgang met zijn vrienden. Onderaan de trap wordt de vrouw door medereizigers geholpen en uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.De politie is op zoek naar de man die onder meer verdacht wordt van mishandeling.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee