Ronaldo over Gouden Bal: Het is een droom die opnieuw uitkomt

© AD

De Portugees Cristiano Ronaldo heeft vanavond in Parijs de Gouden Bal gekregen. De 'Ballon d'Or', uitgereikt door het voetbaltijdschrift France Football, ging voor de vierde keer naar de Portugees. Ronaldo won dit jaar de Champions League met Real Madrid en werd met Portugal Europees kampioen.

AD

Ronaldo won de prijs eerder in 2008, 2013 en 2014. De 31-jarige sterspeler van Real Madrid heeft nu één Gouden Bal minder dan Messi.,,Het is een grote eer om mijn vierde Gouden Bal te krijgen. Het gevoel is net als bij de eerste keer dat ik won, het is een droom die opnieuw uitkomt. Ik heb nooit gedacht dat ik deze prijs vier keer zou winnen", reageerde Ronaldo die ook zijn teamgenoten bij Real en het Portugees elftal bedankte.De Gouden Bal wordt voor het eerst sinds 2009 weer los van de Wereldvoetballer van het Jaar van FIFA georganiseerd. In 2010 waren de prijzen samen verder gegaan als FIFA Ballon d'Or. Wegens onenigheid tussen France Football en de wereldvoetbalbond besloot het Franse tijdschrift weer op eigen voet verder te gaan. De lijst van France Football wordt samengesteld op basis van de voorkeuren van Europese voetbaljournalisten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee