Amerikaans koppel is al vijf jaar op huwelijksreis

© AD

Mike (39) en Anne (34) Howard gooiden het roer vijf jaar geleden helemaal om. Ze verkochten bijna al hun spullen, zetten hun woning te huur, namen ontslag, trouwden en vertrokken op wat een van de langste huwelijksreizen ooit zou worden. Vijf jaar en vijftig landen later zijn ze nog altijd dolgelukkig met hun beslissing.

AD

Het koppel uit New York wilde naar eigen zeggen niet wachten tot ze met pensioen zouden gaan om hun dromen na te jagen. ,,Dat leek ons een riskant plan, je weet maar nooit", aldus Mike tegen Independent en Washington Post. ,,Dus besloten we op reis te gaan nu we nog jong en gezond zijn." In het begin gaven ze 37 euro per dag uit - inclusief vluchten, logies, eten en activiteiten. Ze leefden van hun spaargeld, maar al gauw wisten ze geld te verdienen tijdens hun reizen door hun tips te delen en lezingen te geven. Het stel weet intussen rond te komen van 23 euro per dag. Hun avonturen zijn er niet minder om geworden. Hun doel, vijf jaar en vijftig landen is inmiddels bereikt, maar het stel is nog niet van plan om hun reisleven vaarwel te zeggen.

Dit zijn vijf tips van Mike en Anne om zo goedkoop mogelijk te reizen: 1. Roep een reisfonds in het leven,,Zet elke dag 10 euro opzij, zodat je kunt vertrekken als de gelegenheid zich voordoet", aldus Mike. ,,Als je ontslagen wordt of ontslag neemt, kan je van de gelegenheid gebruik maken om enkele maanden rond te reizen. Het zal je leven veranderen." 2. Doe het rustig aan ,,Je zal snel door je geld heen zijn als je van het ene land naar het andere racet en zo snel mogelijk alle bezienswaardigheden bezoekt", gaat Anne verder. ,,Neem rustig de tijd om je ergens voor iets langere tijd te vestigen. Het is goedkoper en vooral leuker. Je moet minstens een week ergens blijven voor je een beetje een indruk hebt van hoe het leven eraan toegaat. Als je uiteindelijk verder trekt, neem dan de bus in plaats van het vliegtuig. Het duurt langer, maar je ziet meer." 3. Boek geen hotels op voorhand online ,,De beste deals vind je te voet, niet online", aldus Mike. ,,Hotels die het budget hebben om een website en advertenties te kopen op Google, rekenen gemiddeld tussen de vijf en tien keer meer dan een lokaal gastenverblijf. Je kunt wel online een hotel boeken voor één of twee nachten en als je daar bent, rondkijken naar een goedkopere overnachtingsplaats." 4. Pas eens op een huis ,,In deze periode van het jaar trekken veel expats naar huis voor de feestdagen. Ze zijn vaak op zoek naar iemand die op hun huis kan letten, de post kan verzamelen en op de hond wil passen", aldus Anne. ,,Het moment om eens in een adembenemend huis te verblijven voor weinig geld. Websites zoals nomador.com zijn daar ideaal voor. De eigenaar is vaak heel trots op waar hij leeft en wil dat jij dat ook bent. Ze zullen je voorstellen aan de buren en de beste plaatsen om te eten verklappen." 5. Gebruik geen plastic waterflesjes ,,Ze kosten vaak anderhalve euro of meer en zijn slecht voor het milieu", aldus Mike. ,,In plaats daarvan nemen we gewoon water uit de kraan en dat behandelen we met een speciaal toestel dat bacteriën doodt door middel van ultraviolet licht. De 'SteriPen' kost tussen de 50 en de 100 euro. Het is de investering waard."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee