Naar Nederland gevluchte Belg aangehouden voor gruwelijke verkrachtingen

© hbvl

De politie in België heeft woensdag de 31-jarige Wim K. uit het Vlaamse Lommel aangehouden op verdenking van meerdere verkrachtingen van dezelfde vrouw. Hij verkrachtte vorig jaar het 28-jarig slachtoffer op gruwelijke wijze en werd daarvoor veroordeeld. Maar de man vluchtte naar Nederland en sloeg vorige week toe, bij dezelfde vrouw.

AD

De verdachte werd volgens Belgische media woensdagmorgen op het station van Lommel in de boeien geslagen. De verkrachter werd daarop voorgeleid bij de onderzoeksrechter.Op 30 september werd Wim K. veroordeeld voor de gruwelijke verkrachting van een intussen 29-jarige vrouw uit zijn woonplaats. In november vorig jaar sloot hij het slachtoffer op in zijn slaapkamer, boeide haar rond haar enkels en polsen, ketende haar vast aan zijn bed en knipte haar broek open. Daarna verkrachtte hij haar. Ze kon zichzelf niet bevrijden of om hulp roepen. De rechter veroordeelde hem bij verstek tot vijf jaar cel. Toen de politie hem wilde arresteren voor zijn celstraf, bleek hij verdwenen. Nadat een opsporingsbericht werd verspreid, bleek de man afgelopen zomer in Nederland te zijn. Na zijn veroordeling in september dook hij weer onder.Terwijl de politie naar de man op zoek was, sloeg hij opnieuw toe, zo meldt HLN. Vorige week zou hij weer ernstige zedenmisdrijven hebben gepleegd, bij dezelfde vrouw. Woensdagochtend werd het bericht van zijn verdwijning nog massaal gedeeld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee