Kuuroord Thermae 2000 gaat uitpakken: 'tot een niveau wat zijn weerga niet kent'

© De Limburger

Thermae 2000 investeert 18,5 miljoen euro in een grote uitbreiding. De plannenmakers willen het kuuroord op de Cauberg in Valkenburg toteen niveau brengen „dat zijn weerga in West Europa niet kent.”

Will Gerritsen

In zijn nieuwste plannen gaat Thermae 2000 niet renoveren, maar juist uitbreiden. Natuurlijk, ook commercieel directeur Pauline Verhoef kent de klachten van gasten, klachten die wezen op een urgentie voor renovatie. Zoals die van ene Kenneth Bråthen; hij noteerde op de recensiepagina van Google: „Nice but the place needs a face lift soon.” Toen Thermae 2000 in 2006 werd overgenomen door European Hotel Management, was er sprake van veel achterstallig onderhoud Verhoef: „Sindsdien zijn er miljoenen euro’s geïnvesteerd in het onderhoud voor, maar met name ook achter de schermen. Dat zien de gasten niet direct. Recent zijn nieuwe behandelkamers, kleedruimtes, douches, stoombad en sauna’s opgeleverd. Komende weken volgen in een sneltreinvaart nog meer opleveringen.”Op zichzelf draait Thermae 2000 prima. Het bedrijf behaalde vorig jaar met 91 werknemers een brutowinst van 2,2 miljoen euro. Jaarlijks komen er 220.000 bezoekers badderen en overnachten zo’n 30.000 à 35.000 gasten in het hotel.GrotsaunaMaar het kuuroord wil een slag maken naar de toekomst. Vandaar de grote investeringsplannen, hoofdzakelijk uitbreidingen die een flinke slok geld gaan kosten.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee