Kerstviering gaat voor het eerst in 34 jaar niet door

© Diana Scheilen

De kerstviering van het Oirsbeekse koor Chantez in de kerk gaat voor het eerst in 34 jaar niet door. Dit tot verbazing van het koor, dat al volop aan het repeteren was.

Rik van Hulst

Het stond bij veel dorpsbewoners al een tijdje in de agenda: ‘24 december: kerstviering van het koor Chantez in de Lambertuskerk in Oirsbeek’. Het is na ruim dertig jaar zo’n beetje traditie geworden in het dorp. Maar het feest gaat niet door, verkondigde het kerkbestuur recent. Dit tot grote verbazing van het koor dat vorige week via een brief de dorpsbewoners hierover informeerde. Enkele zinsnedes: ‘Ondanks eerdere toezegging is een geplande viering komen te vervallen’ en ‘De communicatie hieromtrent van parochiezijde schoot beslist tekort!’ Voorzitter Johan Linckens licht toe: „Na gesprekken in mei zijn we ervan uitgegaan dat de kerstviering door Chantez op het programma stond. In november kregen we te horen dat het niet doorging, terwijl de repetities hiervoor al sinds augustus in volle gang zijn.”

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee