Arsenal over MVV: "Hier zijn ze in goede handen."

© Bas Quaedvlieg

Arsenal en MVV werken samen. De Maastrichtse ploeg heeft veel plezier van Kelechi Nwakali, gehuurd van de Londense topploeg. Andries Jonker, hoofd van de jeugdopleiding van Arsenal, stalt zijn pupillen graag in Maastricht. „Hier zijn ze in goede handen.”

Emil Visser

Uitgerekend in de wedstrijd dat Andries Jonker op de tribune zat, scoorde Kelechi Nwakali zijn eerste doelpunt voor MVV. Jonker, hoofd van de jeugdopleiding bij de Engelse topclub Arsenal, stalde aan het begin van het seizoen twee van zijn jeugdspelers bij MVV: Stefan O’Connor en Nwakali.O’Connor kampt met een blessure en kwam tot dusver nauwelijks in actie voor het Maastrichtse team. Nwakali heeft een basisplaats veroverd en is week na week de uitblinker. Een toptalent. Niet voor niets werd hij afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro aangetrokken door Arsenal. „Ik hoorde voor de wedstrijd van de trainer van mister Jonker op de tribune zat”, legde Nwakali na de 2-0-zege op De Graafschap rustig uit. „Maar ik ben niet anders gaan spelen, in het veld heb ik er niet aan gedacht. Ik dacht alleen aan het team en dat we moesten winnen. En met de hulp van God is dat gelukt”, zei hij strak in een keurig pak gestoken, nadat hij de bloemen in ontvangst had genomen als man of the match. Schijnbeweging, loopactie, steekpass, doelpunt. De 18-jarige Nwakali was, onder het toeziend oog van Jonker, onbetwist de beste man op het veld.AchterbanJonker, twaalf jaar geleden hoofdtrainer bij MVV (2004-2006), maakte na de wedstrijd duidelijk dat hij niet voor niets twee van zijn spelers in Maastricht wil laten rijpen. „Je ziet dat meer topploegen uit Engeland hun jonge spelers stallen in Nederland. Chelsea zet spelers neer bij Vitesse en Manchester City heeft jongelingen rondlopen bij Twente en NAC. Arsenal heeft een speler rondlopen bij Jong Utrecht en Go Ahead en dus twee bij MVV.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee