Het Toscane van Limburg

Print
Het Toscane van Limburg

Afbeelding: Jeroen Kuit

Kempenbroek bij Weert dient als eerste in Limburg een aanvraag in voor de Unesco-status ‘Mens en biosfeer’. Het grenspark is vooral bekend in eigen regio.

„Ja, ik moest ook even mijn wenkbrauwen fronsen toen ik zag dat ze het Kempenbroek betitelden als het Toscane van het Noorden”, zegt gedeputeerde Hans Teunissen over het grenspark in de regio Weert/ Cranendonck dat als eerste deels Limburgse gebied de beschermde Unesco-status ‘Mens en Biosfeer’ nastreeft. Wethouder Geert Gabriels van Weert uit zich nog stelliger: „Die werktitel Toscane van het Noorden gaat de eindstreep niet halen.” 

De Weerter bestuurder ziet niet zoveel overeenkomsten tussen de Italiaanse toeristische trekpleister met zijn middeleeuwse stadjes en eeuwenoude kunstschatten en het grenspark met natuur en veelal landelijke dorpen in de oksel van Limburg, Brabant en België. Voor Gabriëls telt nog een principieel punt: ,,Het gebied moet gewoon van zijn eigen kracht uitgaan. Het is een super mooi gebied, maar buiten de regio kent bijna niemand het. Ik vergelijk het wel eens met een schone slaapster die nog wakker gekust moet worden.” 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje