Oplichter kinderkankerfonds gaat de bak in

Print
Oplichter kinderkankerfonds gaat de bak in

Afbeelding: iStock

Een voormalig bestuurslid van een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker heeft vandaag een celstraf van drie jaar opgelegd gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De 43-jarige Erwin de K. uit Scherpenzeel moet ook een schadevergoeding van ruim 1 miljoen euro betalen.

Een tweede verdachte, de penningmeester van de stichting The Quality of Life Gala, kreeg voor medeplichtigheid drie maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd. 

Met vervalste documenten haalde de hoofdverdachte het geld van de rekening om de hypotheek, verbouwing en inrichting van zijn huis te betalen. Hij kreeg daarbij hulp van de penningmeester. 

Aangifte
De toenmalige werkgever van de man uit Scherpenzeel deed in 2011 aangifte omdat er verschillende facturen vervalst waren. De zaak kwam daardoor aan het rollen, want de valse facturen waren om onterechte kosten van diners, overnachtingen in een luxueus hotel en de aankoopkosten van een mobiele telefoon te declareren. Het OM eiste in november 3,5 jaar cel tegen hoofdverdachte De K.