Super Mario maakt debuut op smartphone. Zo ziet de game uit.

© youtube

De besnorde loodgieter Mario is vanaf vandaag voor het eerst te zien in Super Mario Run, een spel voor smartphones. Voorheen maakte Nintendo exclusief spellen voor haar eigen spelcomputers, maar daar komt nu dus verandering in.

AD

Het spel Super Mario Run is te downloaden voor iPhone-gebruikers, volgend jaar volgt de editie voor Android-telefoons. Hiermee verschuift het aanbod van Nintendo steeds meer naar de mobiele markt.In het verleden moest Nintendo niets weten van mobiele spellen, maar sinds het daverende succes van Pokémon Go neemt de fabrikant de mobiele gamer steeds serieuzer. Dit heeft ook te maken met het tegenvallende succes van de meest recente console, de Nintendo Wii U. Bovendien speelt de doelgroep van Nintendo steeds meer op smartphones. Super Mario Run Zoals de naam van het spel doet vermoeden, gaat Super Mario Run om een rennende Mario. Mario zal continu van links naar rechts blijven rennen, aan de speler de schone taak om te zorgen dat hij niet in een daverend gat valt. Aangezien een smartphone minder besturingsmogelijkheden biedt dan een spelcomputer, ben je als speler gelimiteerd tot één actie: springen. Tik op het scherm om te springen, houd de aanraking langer vast om hoger te springen. Zo loodst de speler de held naar het einde van het level.Het is ook mogelijk voor spelers om zelf levels te ontwerpen. Daarnaast kunnen spelers tegen elkaar racen in de zogenaamde 'Toad Rally'.Kosten In vergelijking met veel andere mobiele spellen, is Super Mario Run relatief duur. De eerste drie levels zijn kosteloos te spelen, daarna betaal je tien euro voor de volledige game. Het spel moet continu verbinding met internet kunnen maken. Shigeru Miyamoto, die de Mario-franchise in de jaren tachtig ontwierp en als producer betrokken is bij het mobiele spel, zei tegen Mashable dat deze keuze is gemaakt om piraterij van het spel tegen te gaan. Het betekent voor de speler dus dat er niet gespeeld kan worden zonder internetverbinding.Super Mario Run kan gedownload worden via de App Store.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee