Wilders dreigt met motie van wantrouwen tegen Rutte

© ANP

Als premier Mark Rutte instemt met het Europese associatieverdrag met Oekraïne dient de PVV een motie van wantrouwen tegen hem in. Dat heeft Geert Wilders donderdag gezegd op Twitter.

AD

Als Rutte de nee-stem in het referendum van eerder dit jaar ,,aan z'n laars lapt'' zegt de PVV het vertrouwen in de premier op, kondigt Wilders aan. Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat de PVV-leider de regering probeert weg te sturen door middel van een motie van wantrouwen. Eerdere moties konden echter niet op veel steunen rekenen in de Kamer.

Rutte wil naar eigen zeggen ,,recht doen'' aan de nee-stem door een juridisch bindende verklaring aan het verdrag te laten toevoegen. Daarin moet onder meer worden benadrukt dat het verdrag geen stap richting EU-lidmaatschap is voor Oekraïne en dat er geen militaire of extra financiële hulp naar Kiev gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee