Standard fors gestraft na rellen in Charleroi

© ANP

Standard Luik moet twee thuiswedstrijden zonder publiek spelen. Daarnaast krijgt de club een boete van 5000 euro. De tienvoudig Belgisch landskampioen krijgt de straf opgelegd wegens de ongeregeldheden bij de competitiewedstrijd in en tegen Charleroi begin december. Charleroi is veroordeeld tot eenzelfde geldboete en een voorwaardelijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren.

ANP

De geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) maakte de straf donderdag bekend. Beide clubs houden geen punten over aan het duel, dat bij een tussenstand van 1-3 na 68 minuten werd gestaakt.

De competitiewedstrijd in het Stade du Pays werd in de tweede helft tot twee keer toe tijdelijk stilgelegd, nadat supporters van Standard Charleroi-doelman Nicolas Penneteau bekogelden met aanstekers en er ook bommetjes in zijn buurt ontploften. Na de onderbrekingen gooiden supporters van Charleroi een drinkbeker naar Standard-keeper Guillaume Hubert. Daarna ging er ook een bommetje in zijn doelgebied af, waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte.

Standard tekent protest aan tegen het sportieve aspect van de straf en stapt naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Charleroi gaat wel akkoord.

Vorige week legde de geschillencommissie Standard Luik ook al twee wedstrijden zonder publiek op, ook tegen dat besluit ging de club in beroep.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee