Doden door schietpartij Duitse artsenpraktijk

© ANP

Door een schietpartij in een artsenpraktijk in het Duitse Marburg zijn donderdag twee mensen om het leven gekomen. Het gaat volgens de Duitse justitie om twee artsen, van wie een eerst de ander doodschoot en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg.

ANP

Het incident was in een artsenpraktijk nabij het station van de stad in de deelstaat Hessen. Getuigen hoorden diverse schoten in de praktijk. De politie zette de omgeving af en liet het station ontruimen.

De politie trof twee lijken van mannen van 53 en 67 jaar aan in de praktijk. Zij hadden beiden meerdere schotwonden. De politie sloot na eerste onderzoek al uit dat meer mensen bij het incident betrokken waren.

In de praktijk voor radiologie is een wapen aangetroffen. Justitie sluit een politiek gemotiveerde daad uit. Tijdens de schietpartij waren ook andere personeelsleden binnen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee