Vakbond De Unie: Achmea schrapt 2000 banen

© ANP

Achmea gaat tot en met 2019 circa 2000 banen extra schrappen in Nederland. Dat heeft de verzekeraar donderdag bevestigd, nadat vakbond De Unie het nieuws al op basis van een interne mededeling van het bedrijf naar buiten had gebracht.

ANP

De ingreep hangt volgens het bedrijf samen met de verdere digitalisering en veranderende wensen van de klant. ,,Een verdere daling van onze kosten en het aantal arbeidsplaatsen is onvermijdelijk'', aldus Achmea. De kosten moeten komende jaren met ten minste 200 miljoen euro omlaag.

De banenreductie komt bovenop een eerdere reorganisatie uit 2013, waarbij Achmea een streep haalde door zo'n 4000 arbeidsplaatsen. Het financiële concern telt in Nederland momenteel nog ruim 15.000 voltijdsbanen.

Het precieze aantal mensen dat er nu uit moet, is nog niet zeker. Ook is nog niet bekend welke afdelingen precies getroffen worden. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee