Veel rook bij grote scheepsbrand in Maasbracht

Print
Op een werf in Maasbracht woedt vrijdagmiddag brand op een passagiersschip. Bij de brand komt veel rook vrij.

De brandweer kreeg rond 12:20 uur een melding van een scheepsbrand aan deIndustrieweg.

Veel rook
Volgens een woordvoerder van de brandweer ligt de boot op een dok. Het passagiersschip staat volledig in brand. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer is met vier blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. Het vuur wordt met behulp van schuim geblust.

Gasflessen
Bij de brand is niemand gewond geraakt. De politie heeft de omgeving ruim afgezet met linten vanwege de veiligheid. Aan boord van de passagiersboot zijn gasflessen aanwezig. Er is gevaar voor ontploffing.

NL-Alert
Uit voorzorg heeft de brandweer een NL-Alert uitgestuurd voor inwoners van Wessem. Hen wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn meetploegen van de brandweer onderweg om metingen te verrichten in Wessem en op de werf waar de brand woedt.

Kort na 13:30 uur liet de brandweer weten dat de brand onder controle was. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen