Dertien doden en 48 gewonden bij nieuwe aanslag Turkije

Print
Dertien doden en 48 gewonden bij nieuwe aanslag Turkije

Afbeelding: AFP

.Bij een aanslag die veroorzaakt werd door een voorbijrijdende bomauto, zijn in de Centraal-Turkse provincie Kayseri minstens dertien mensen omgekomen en 48 gewond geraakt. Dat meldt het Turkse leger. De meeste slachtoffers zijn soldaten die op excursie waren met een bus. De aanslag werd nog niet opgeëist.

De explosie vond zaterdagochtend plaats in de buurt van de Erciyes-universiteit van Kayseri, zo’n 300 kilometer ten zuidoosten van Ankara. Al Jazeera bericht dat het om een rijdende bomauto zou gaan.

Op de bus zaten militairen die toelating hadden gekregen om de kazerne te verlaten voor een uitstap. Alle gewonden zijn intussen naar het ziekenhuis gebracht, of daar ook burgerslachtoffers bij zijn is voorlopig niet duidelijk aldus een woordvoerder van het Turkse leger.

De industriestad waar de ontploffing plaatsvond is over het algemeen rustig en werd tot nu meestal gespaard van aanslagen.

Het land werd dit jaar al meermaals opgeschrikt door terreur. Afgelopen week nog kwamen 44 mensen om het leven bij een dodelijke aanslag in Istanboel. Die werd opgeëist door Vrijheidsvalken van Koerdistan (TAK), een radicale groep die nauwe banden heeft met de Koerdische Arbeidspartij PKK.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →