Miljoenenbonus topvrouw verhinderde overname PostNL

Print
Miljoenenbonus topvrouw verhinderde overname PostNL

Herna Verhagen. Afbeelding: ANP

Onrust over de hoogte van de vertrekpremie voor PostNL-topvrouw Herna Verhagen. Dat was de reden dat de overname van het Nederlandse postbedrijf door het Belgische Bpost in het voorjaar niet doorging. Dat schrijft de Belgische zakenkrant De Tijd, die een reconstructie van de gang van zaken maakte.

Mocht de overname slagen, dan zou Verhagen een bonus van 3 miljoen euro ontvangen en financieel directeur Jan Bos 2,3 miljoen euro.

De raad van commissarissen van PostNL was bang dat de hoogte van deze bedragen voor onrust bij de werknemers en imagoschade bij het grote publiek zou zorgen.

Uit de constructie blijkt ook dat Verhagen zelf het initiatief nam voor de overnamebesprekingen met Bpost. Zij deed dat in het voorjaar van 2014 op een conferentie in het Zwitserse Luzern.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →