F1-baas: liever Verstappen naast Hamilton

Print
F1-baas: liever Verstappen naast Hamilton

Afbeelding: ANP

Formule I-team Williams is bereid Valtteri Bottas af te staan aan Marcedes. Bernie Ecclestone zou liever Max Verstappen naast Lewis Hamilton zien.

Bernie Ecclestone is bang dat Lewis Hamilton volgend jaar de sport extreem zal domineren. Volgens de Formule 1-baas is wellicht alleen Max Verstappen in staat om het de Brit lastig te maken, als de Limburger in dezelfde auto zou zitten. Ecclestone gaat ervan uit dat de coureur die uiteindelijk in het vrijgekomen stoeltje bij Mercedes belandt, niet in staat zal zijn om Hamilton volgend jaar uit de dagen voor de titel, met een saai kampioenschap tot gevolg.

„Ik hoop dat ik het compleet bij het verkeerde eind heb”, zei de 86-jarige Ecclestone tegen Sky Sports. „Ik hoop dat degene die naast Lewis in het team komt hem kan verslaan of op kan jagen zodat hij fouten gaat maken. Maar ik ben bang dat dit niet gaat gebeuren. Misschien als Max Verstappen in dezelfde auto zou zitten, hij het Lewis wel lastig kan maken.”

Sterke rijder
De zoektocht van Mercedes naar een opvolger van de onverwacht gestopte wereldkampioen Nico Rosberg wil niet vlotten. Het team wil naast Lewis Hamilton een sterke rijder; liefst een die veel punten kan vergaren voor het constructeurskampioenschap. In Valtteri Bottas denkt Mercedes deze rijders gevonden te hebben, maar de Fin staat onder contract bij Williams. De Britse renstal heeft aangegeven bereid te zijn Bottas onder bepaalde voorwaarden te laten vertrekken.

„Wij hebben altijd geweten dat Valtteri Bottas een van de grootste talenten in de Formule 1 is en we zijn er trots op dat Mercedes dit erkent”, liet teambaas Claire Williams de BBC weten. Ze geeft echter wel aan dat Bottas alleen weg mag als er een „ervaren en geloofwaardig alternatief” voorhanden is. Williams denkt dan aan iemand als Felipe Massa, de Braziliaan die dit jaar afscheid nam. Mercedes liet eerder weten dat het pas na de feestdagen de opvolger van Rosberg bekendmaakt. Volgens de BBC heeft Williams een eerste bod van Mercedes afgewezen, maar gaan de onderhandelingen door. Saillant detail: teambaas Toto Wolff van Mercedes is ook een van de zaakwaarnemers van Bottas.